Hagen en heesters

Hagen en Heesters

Hagen en heesters zijn ideaal om op een natuurlijke en groene wijze uw grondgebied af te schermen en de begrenzen. Ook kunt u ze gebruiken om structuur in uw tuin aan te brengen en in bijzondere vormen te snoeien. 

Een haag is meestal een lijnvormige aanplanting van struiken en bomen. Een haag wordt in de meeste gevallen gebruikt om een ruimte te scheiden. Een heester is een houtige plant die zich onmiddellijk boven de grond of al in de grond vertakt. Er wordt bij een heester dus geen stam gevormd. Dit is dan ook de reden dat struiken niet zo hoog worden.  

Verschillende hagen 

Er bestaan verschillende soorten hagen, het belangrijkste onderscheid wordt gemaakt op basis van het verschil tussen bladverliezende en blad houdende hagen. Bladverliezende hagen verliezen tijdens de winter hun bladeren, voorbeelden hiervan zijn een haagbeuk en de meidoornhaag. Blad houdende hagen behouden hun bladeren in de winter, voorbeelden hiervan zijn de taxushaag, laurierhaag en de coniferenhaag. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte die de haag kan bereiken. Een buxushaag is bijvoorbeeld ideaal als kleine heg, terwijl een beukenhaag ideaal is als hoge heg.  

Snoeien 

Om te voorkomen dat een heg te hoog of te breed groeit dient deze regelmatig gesnoeid te worden. Daarnaast worden hagen en heesters voller wanneer ze regelmatig gesnoeid worden. Laat deze dan ook minimaal twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, snoeien door Tuinservice Van der Werf. Wanneer er te weinig gesnoeid wordt kan het gebeuren dat er bruine plekken op de hagen of heesters ontstaan.  

Wanneer u jonge scheuten in uw tuin heeft laten plaatsen is het van belang dat deze vaak gesnoeid worden. De plant moet zich namelijk kunnen ontwikkelen en de juiste vorm krijgen en vooral behouden. Wanneer u te lang wacht met het snoeien kan dat de groei belemmeren en raak de plant uit balans.  

Tuinservice Van der Werf voor het onderhoud van uw hagen en heesters!  

Bij Tuinservice Van der Werf bent u aan het juiste adres voor het onderhoud aan uw hagen en heesters. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via: 06-53926811.  

Tuinservice Van der Werf logo
Tuinservice Van der Werf

Copyright © - 2021 Tuinservice Van der Werf | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Cookieverklaring | Sitemap

Designpro.nl